Reklama

Paskolų internetų ir greitųjų kreditų palyginimas.

Besidomintieji greitaisiais kreditais ar kartas nuo karto mėgstantys ir juos paimti internete jau tikriausiai spėjo susipažinti su greitųjų kreditų palyginimo svetainėmis, tokiomis kaip paskolos123.blogspot.com. Šioje interento svetainėje galima palyginti suteikiamų kreditų dydį, teikimo pagrindines sąlygas ir maksimalų laiką, per kurį reikėtų grąžinti paskolas. Taigi kiekvienas besiskolinantysis gali rinktis jam patraukliausią ir visomis įmanomomis prasmėmis geriausią alternatyvą.

Į ką vertėtų atkreipti dėmesį?

Jei skolinatės pirmą kartą, rinkitės tokius paslaugų teikėjus, kurie kreditus suteikia nemokamai. Laikydamiesi visų sutartyje numatytų sąlygų, grąžinsite tokią sumą, kokią ir buvote pasiskolinę. Įsidėmėkite, ar paskolos didžiausia suma atitinka jūsų poreikius ir lūkesčius. Taip pat įsidėmėkite, kuriam terminui paskola internetu suteikiama, nes kai kurios bendrovės skolina vos 30-čiai dienų. Reikėtų apsvarstyti ir savo galimybes paskolą internetu grąžinti jau su priaugusiomis palūkanomis (jos paprastai sudaro iki 30-50 proc. bendros paskolos sumos).

Skirtingi kreditoriai - skirtingi paskolų pasiūlymai

Užsukus į paskolos123.blogspot.com svetainę, pateikiami populiariausi kreditų teikėjai. Viename iš ankstesnių straipsnių buvo aptarti kreditų teikėjai „Credit24“ (pirmoji paskola čia kainuoja vos 1 litą), „POPkreditas“ (suteikiantis galimybę pasiskolinti laikotarpiui net iki 36 mėn.), „SMSCredit.lt“ (teikiantis pirmuosius kreditus iki 1000 litų visiškai nemokamai) ir „Vivus.lt“ (pripažinta ir gerą vardą jau spėjusi pelnyti bendrovė, paskolos grąžinimo terminą leidžianti atidėti net trims mėnesiams). Išsamiau aptarsime ir kitų kreditus teikiančių įmonių privalumus, kad žinotumėte, kurią įmonę prireikus rinktis labiausiai verta.
Į Lietuvos kreditų rinką neseniai žengė tarptautinė paskolas internetu teikianti bendrovė „Ferratum“. Ji, kaip ir „SMSCredit“, teikia 100-2000 litų vertės paskolas internetu. Ši bendrovė savo veiklą vysto daugiau kaip 20-yje šalių ir siekia visame pasaulyje tapti kreditų rinkos lydere. Beje, skolinama čia trumpam laikui – iki 90 dienų, tad sąlygomis ir terminais bendrovė beveik analogiška minėtiesiems SMS kreditams. Bendrovės „Ferratum“ privalumas būtų toks, kad pirmąją paskolą internetu  ir ji siūlo paimti visiškai nemokamai (tiesa, minimaliam sutartyje numatytam terminui, o, pavėlavus atlikti mokėjimą, numatytąsias palūkanas mokėti visgi teks). Beje, dar vienas patogumas toks, kad bendrovė paskolas teikia 24 val. per parą, kai kitos įmonės apsiriboja darbo laiku.
Greitųjų kreditų palyginimo svetainė paskolase.lt supažindina ir su ypač populiariu paslaugos teikėju „Bobutės paskola“. Tai įmonė, kuri remia įvairius televizinius ir kitus projektus. Kreditų sumos pas šiuos teikėjus svyruoja nuo 200 iki 10000 litų. Ir paskolų internetu grąžinimo terminai – iki 36 mėnesių – yra palankūs daugeliui. „Bobutės paskola“ dėkinga tiems, kurie, turėdami galimybių, mėgsta paimti ne vieną kreditą: čia vienu metu galima būti paėmus net 3.

Išsirinkite optimaliausią paskolos pasiūlymą

Rinkoje visai neseniai įsitvirtino ir jau gerą vardą pelnyti suspėjo bendrovė žaismingu pavadinimu „Paskoliukas“. Internetu čia teikiamų paskolų limitas svyruoja nuo 300 iki 3500 litų. Tiesa, čia bene pats mažiausias laikotarpis, per kurį kreditą reikia grąžinti, lyginant su analogiškų paslaugų teikėjais – vos 45 dienos (1,5 mėnesio). „Paskoliukas“ besiskolinantiems pirmą kartą pasiūlys ne didesnį nei 1000 litų kreditą.
Greitųjų kreditų palyginimo svetainės kaip patikimą kreditų teikėją rinktis ragina įmonę „LitCredit“. Ji patraukli tuo, kad paskolas, kaip ir „Ferratum“, teikia visą parą. Kredito suma varijuoja nuo 250 iki 1500 litų. Paskolos čia teikiamos 30 dienų laikotarpiui, o pirmoji paskola, kaip ir pas daugelį analogiškų paslaugų teikėjų, yra visiškai nemokama. Tiesa, abipusiam pasitikėjimui įgyti asmuo iš šios bendrovės pirmą kartą pasiskolinti gali ne didesnę nei tūkstančio litų sumą. Šią bendrovę kaip ypač patikimą rekomenduoja ir greitųjų kreditų palyginimo svetainės.
Kiek kainuoja kreditas? Kaip gauti kreditą neturint nuolatinių pajamų? Tokie ir panašūs klausimas anksčiau buvo sutinkami labai dažnai, tačiau šiai dienai jų kiek sumažėjo, mat beveik visą informaciją galima rasti interneto platybėse. Visgi, čia labai daug skirtingos informacijos, tad sunku joje nepasiklysti. Pigių skrydžių paieškos portalo pigesniskrydziai.lt duomenimis, dažnai yra skolinamasi ir lėktuvų bilietų pirkimui. Tai paaiškinama tuo, kad dažnai pirmas kreditas būna suteikiamas visiškai nemokamai. Ir jei tuo metu trūksta pinigų norimiems lėktuvų bilietams įsigyti (kaip žinia skrydžiai pigiausi būna likus keletui mėnesių iki kelionės), paskola internetu išties yra protingas pasirinkimas.

Visų pirma, venkite vieno šaltinio, visuomet palyginkite informacija keliuose, stebėkite, iš kur svetainė gauna informaciją, palyginkite ją su originalu. Jei ji atitinka – puiku, je ne – galima įtarti, jog svetainė pasinaudodama šaltiniu informaciją iškraipo savo naudai. Įprastai informaciją savo naudai bando pakreipti kreditų bendrovės, kurių tikslas priversti žmogų skolintis. Tuo tarpu lyginantieji puslapiai visuomet stengiasi pateikti palankiausia kreditą būtent Jums – taip gaunama abipusė nauda.
Dar geriau, informaciją visuomet rasti pirminiuose šaltiniuose, tačiau tai ganėtinai painu, sudėtinga ir atima pakankamai daug laiko, todėl jei informacija apie kreditus Jus domina tik asmeniniais tikslais – tai neapsimoka. Jei tikslai darbiniai, reikia vertinti atitinkamai, atsižvelgiant į informacijos svarbą ir kitus niuansus.