Reklama

Vartojamoji paskola.

Vartojamoji paskola – pinigai, kuriuos skirtingomis palūkanomis teikia bankai dažniausiai fizinems asmeninėms, šeimos ar namų ūkio reikmėms. Vartojamosios paskolos gali būti su draudimu arba be. Apsaugotas kreditas suteikia pasiskolinusiam asmeniui garantiją, jog darbo netekimo arba ligos atveju bankas dengs palūkanas nustatytą laikotarpį. Vartojamąsias paskolas Lietuvoje teikia visi Lietuvos bankai, kredito unijos bei greitųjų kreditų bendrovės.
Tai puikus sprendimas kasdienioms problemoms spręsti, tačiau ji turi ir savų keblumų. Visų pirma jūs susiduriate su didelė tikymibe nesugebėti laiku grąžinti paskolos, nes palūkanos šiai paskolai yra pakankamai aukštos, o paskolos grąžinimo laikotarpis ne ilgesnis nei vienas mėnesis. Gražinimo terminas vartojimo paskolos gali būti ir trumpesnis nei savaitė, nuo šio laikotarpio priklauso ir vartojamosios paskolos grąžinimo kaštai, t.y. palūkanų dydis. Kuo ilgesnis laikotarpis – tuo aukštesnės palūkanos. Butina saugotis delspinigių, kurie yra net aukštesni už palūkanas ir mokami už kiekvieną pavėluotą diena grąžinti vartojimo paskolą.
Neretai vartojamoji paskola supainiojama su paskola būstui. Bet taip nera, nes paskolos būstui suma paprastai yra gerokai didesnio dydžio, o jos grąžinimo terminas žymiai ilgesnis. Be to, tai – paskola su užstatu, kurią imdami turite kredito įstaigai įkeisti turimą arba už paskolą įsigyjamą turtą. Vartojamoji paskola skiriasi būtent tuo, jog nereikalauja jokio užstato, o skolinama suma yra gerokai mažesnė bei grąžinama per trumpesnį laikotarpį.